Programming

Update

Tijdens een intake,

Daar zat ik dan tegen over een goedwillende student die ICT wil gaan studeren op het MBO, op mijn vraag: "Wat doe je nu vooral met een PC", was het antwoord: "Gamen". Het antwoord wat ik regelmatig tijdens de intake hoor...

Mijn vervolg vraag: "Ok, maar waarom wil je IT gaan studeren", geeft eigenlijk ook altijd hetzelfde antwoord: "Volgens mijn ouders zit ik vaak achter de pc, ik kan beter daar verder in gaan..."

Op dat moment heb ik altijd dezelfde tegen vraag paraat: "Stel ik heb thuis een combimagnetron en eet iedere avond een diepvries-pizza, moet ik dan de koks-opleiding gaan doen?"

Beste ouders, Als uw zoon (of dochter) veel zit te gamen, is een IT studie geen oplossing. Ik gun iedereen een opleiding waar hij of zij enthousiast of gemotiveerd voor is. Ik wind er geen doekjes om (zelf game ik ook) werken in de IT is niet te vergelijken met Fortnite, World of Warcraft of Sims...

reclame