Programming

Update

Om bepaalde zaken bij een VM in te stellen zijn er twee files binnen Azure die je kunt aanpassen:
de Azure Service Definition Schema (.csdef File) en de Azure Service Configuration Schema (.cscfg File)

Wat doen deze files en waar zitten de (nuance) verschillen:


Azure Service Definition Schema (.csdef File)

De "Service definition file" definieert de services behorende bij een Azure "Applicatie". Echter specificeert het bestand ook de rollen behorende bij een Cloud-Service (bijvoorbeeld een VM), specifieert de "ENDPOINTs" en kan configuratie-instellingen voor een Azure service instellen.

De Azure Diagnostics configuration schema file wordt geïnstalleerd in de C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows Azure\.NET SDK\

De extentie is " .csdef "


Azure Service Configuration Schema (.cscfg File)

De "Service configuration file" specificeerd het aantal "role instances" die moeten worden geimplementeerd bij iedere "role" in de Azure service, Maar ook de waarde van de "configuration settings", en de waardes van eventueke  certificaten bij een Role. Als de "service" een deel is van een Virtueel Netwerk  zal de informatie hoe deze is ingesteld te worden toegevoegd aan de "service configuration file", maar ook aan de "virtual networking configuration file".

De Azure Diagnostics configuration schema file wordt geïnstalleerd in de C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows Azure\.NET SDK\

De extensie is " .cscfg "


Waar zitten de praktische verschillen?

De vraag is wat je wilt aanpassen aan een service

 Wil je een bestaande VM in een netwerk plaatsen, endpoints toevoegen, HD toevoegen verwijderen. kortom directe ""rollen" gerelateerd aan een cloud-service, dan heb je de csdef-file nodig.

Wil je juist de "rollen" configureren van een cloud-service, dan heb je cscfg-file nodig


voorbeeld:

d

 

 

reclame