Programming

Update

1. INLEIDING
Het maken van een TopDesk omgeving in Azure,


Voordat je begint met bouwen;
Er zijn twee mogelijkheden, beide mogelijkheden hebben voor en nadelen.

1a Microsoft Oplossing; A-i-O

Het realiseren van één Server (All-In-One) die alles uit handen neemt, Hierbij de keus of je de licentie bij Azure afneemt. of dat je je "eigen" licentie hebt. De server draait een SQL-server, een Webserver en de Topdesk-server (java-based)
- Voordeel; Simpel met enkele muisklikken te installeren en werkend op te leveren

- Nadeel; De Azure server, dient een zware omgeving te zijn om vertraging (wat kan uitlopen op frustratie) te voorkomen. Daarnaast dient de server te worden beheert en er dient regelmatig een backup van de DATABASE worden gemaakt

  

1b Custom Oplossing; verspreid de last...

 Als je de data van de TopDesk omgeving realiseert in een Losse Azure omgeving (Azure-SQL) ontlast je daarmee de TOP-desk omgeving. 

- Voordeel; Minder belasting voor de server je kan een "kleinere" server gebruiken scheelt in koste. De SQL-server van Azure staat los van de VM, wat inhoud dat een backup sneller is terug gezet, en dat de Backup van de data in de SQL-server automatische wordt gerealiseerd (door Azure)

- Nadeel; Meer Handelingen dan de A-i-O en verreist kennis van de Azure-omgeving.


 2.0 de totaal oplossing van Azure

 

de A-i-O (All in One) oplossing van Azure is de eenvoudigste manier, simpel weg een *wizard* volgen:

Kies een nieuwe oplossing door op de "+" te drukken links boven in, en kies vervolgens voor "Alles weergeven":

 

Tik in de zoekbalk de letters "TOP" en er verschijnen diverse keuzes. We kiezen voor "TOPdesk Service Management, Bring Your Own Licence"

In het volgende venster verschijnt een globale samenvatting wat het "product" inhoud, we kiezen hier voor de knop "maken":

In het venster dat nu verschijnt vullen we de gewenste gegevens in
- Naam van de Server, hoofdadmin naam en een wachtwoord (>8-tekens, minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 teken)

de volgende vraag die we krijgen gaat over de groote van de server die we willen gaan gebruiken, Azure geeft zelf al een voorzet, echter de ervaring leert dat voor test-doel einden we veel kleinere (dus goedkopere) oplossingen kunnen gebruiken, we kiezen ook hier voor "Alles weergeven":

Als we naar beneden scrollen komen we terecht in de "cheap-range" de A-serie's , ik kies voor de A2 server en druk ok "selecteren":

We komen terecht in het volgende vester betreffend de rescource en oplasg accounts. Alles is hier al voor ons ingevuld we klikken hier op "OK".

 

Er verschijnt een samenvattingsscherm, waar we ook voor "OK" kiezen. in de Azure-Portal verschijnt vervolgens het logo/icoon dat de server wordt gerealiseerd:

reclame